top of page

Prosjekter

idrett for alle

117228802_4236413593096300_9105592355806

Jentene viser muskler på basketbanen

Lyden av basketballer som spretter i gulvet og gymsko som hviner i kontakt med underlaget møter alle som åpner døra inn i Furuset Idrettshall i disse tider. Delt i mindre grupper løper ungdomsjenter rundt med hver sin basketball, ledet av et internasjonalt trenerlag.
Britiske Emmanuel Davies står på sidelinja og følger med når kollegaene instruerer jentene i riktig kasteteknikk. På banen er det flere grupper med unge jenter. Noen av dem spiller basket til vanlig, men en del har latt seg rive med av venner.
– På mandag var det bare syv jenter som kom, sier Davies og lar det henge litt i lufta mens vi skuer ut over de nærmere 20 jentene på banen.
– De har kunnet ta med seg venner. Her kan de henge og være sosiale, samtidig som de lærer noe nytt og får vært i aktivitet, fortsetter han.
Jentecampen er bare en av mange ukeslange basketcamper Høybråten basket har hatt denne sommeren. De har også hatt egne minicamper for yngre barn, og skal ha en større fellescamp til slutt.
– Jeg merker stor forskjell på gutter og jenter. Alt gutta har lyst til er å spille. Jentene er mye mer opptatt av å lære teknikk. Så når de får beskjeder så er det helt stille, det er ikke noe tull. Det er ikke akkurat sånn med guttene.
Med jevne mellomrom ropes det ut «bra» eller «der ja», men med unntak av det så er det lite snakking underveis. Konsentrasjonen er på topp, uavhengig av hvorvidt man bruker dette til å varme opp til sesongstart på basketen eller bare trengte noe å gjøre et par dager.
– Vi jobber i mindre grupper som kan tilpasse hvordan de jobber. Vi har også både voksne trenere fra ulike land og ungdomstrenere som er aktive utøvere ellers, forklarer Davies. Av land nevner han i flengen Uganda, England, USA og Bosnia. Den ene ungdomstreneren spilte tidligere på det norske landslaget i basket, men satser nå på håndball i stedet. Så nå spiller hun for landslaget til Kosovo i håndball.
Davies er rask til å snakke opp sine unge trenere.
– De kommer mye tettere på ungdommene enn det vi gjør. Det er mindre avstand, de har litt for mye respekt for oss eldre trenere. Med ungdomstrenerne får de en inspirasjonskilde og noen å se opp til.

117236743_4134597386612979_7737391325493

Basketball, åpen hall og skills-trening

Høybråten Basketballklubb sin sommeraktivitet (Bydel Alna)
Mia Malmer, Osloidrettens ungdomsnettverk
Ved ankomst i Høybråten Basketballklubb sin hall kunne man tydelig ane at det var lunsjtider. Det var usjenert prat og kameratskap blant ungdommene til tross for at det var første dag med sommeraktivitet. Ved oppstart av aktivitet fikk de prøve seg litt fritt og det varte ikke lenge før hallen var full av engasjerte og fokuserte barn og ungdommer. 
Trener kunne fortelle at de hadde hatt mange påmeldinger til tross for kort varsel og flere håper de å bli i ukene som kommer. Som mange andre klubber i hele Oslo har de stått på for å arrangere gode aktivitetstilbud på kort tid og det var tydelig at trenerne fra klubben tok glede i resultatene. Til tross for kort varsel var det flere av barna som deltok som kom fra andre idretter, men synes det var gøy å kunne være med på noe nytt. Det var lagt opp til lek og moro, forsiktig prøving og utfordringer for de som ønsket det.

MyCall allidrettsskole (121).JPG

skape unge ledere

Å kunne gi ungdom meningsfylte og gode sommerjobber, der de også blir gode rollemodeller i sitt lokalmiljø, er en av målsetningene våre med prosjektet. Gjennom sommerjobbene vil ungdommene få opplæring og praksis innenfor en rekke områder:

  • Organisering og administrasjon

  • Trener-oppgaver

  • HMS

  • Førstehjelp

  • Smittevern

  • Håndtering og dokumentasjon av aktivitetene på sosiale medier

Ungdommene vil jobbe, 5 dager i uken: 5t/dag. I tillegg kommer opplæring.
Vi tar sikte på å tilby minimum 14 ungdommer fullt arbeid i 5 uker, men vil tilpasse dette til hvor mye hver enkelt ungdom har anledning til å jobbe, og øke antall ungdommer i tråd med dette.

«Young leaders” skal ha ulike arbeidsoppgaver gjennom dagen:
- Rigging og klargjøring på morgenen
- Ta i mot deltakerne og registrere disse
- Være assistent-trenere på ulike idrettsaktiviteter
- Leke med deltakerne under frilek
- Ha smitteverns-oppgaver
- Sosiale medier -oppgaver
- Rydde

Prosjekter: Philanthropy
bottom of page